Hvorfor lugter sved, og hvordan kan man undgå svedlugt?

Undgå svedlugt

Svedlugt 

En del har den opfattelse af at svedlugt kommer hver gang vi sveder. Det er dog en sandhed med modifikationer, som vi vil forsøge at forklare her. Sved består hovedsaligt af vand og salt, og normalt sveder vi for at regulere kroppens temperatur. Det er derfor langt de fleste af os sveder, når vi løber en tur, eller sidder stille i solens varme.

Det er bakterier der skaber lugten under armene

Sveden i sig selv er praktisk talt lugtfri. ”Men hvorfor har jeg så en stærk svedlugt, og lugter under armene”, spørger du måske dig selv?Svedlugten kommer af at sveden blandes med de bakterier man naturligt har siddende på huden. Derfor er det vigtigt at man sørger for at vaske sig grundigt de steder på kroppen hvor man har tendens til at svede.

Svedlugt under armene kan minimeres 

En god idé kan være at bruge en mild kropssæbe uden parfume eller en antibakteriel sæbe, og så anvende en natursvamp til at vaske sig med. Når du har vasket dig under armene og skyllet af, kan du med fordel lige gentage seancen. Svampen får masseret sæben ordentligt rundt på huden, i forhold til hvis du påfører det med dine hænder, og sikrer at du får fjernet langt flere bakterier ved dit morgenbad.

Svedlugt i tøj 

Man kan selv observere forskellen på ens svedlugt, hvis man træner eller dyrker motion. Ofte lugter du ikke af sved når du kommer drivvåd hjem efter din løbetur, men din t-shirt vil hurtigt få en stærkt ildelugtende duft, grundet bakterier og sved der blandes i tøjet.

Undgå svedlugt? Svedlugt kan minimeres med Drywear

Drywear shirts kan også hjælpe dig med at undgå svedlugt under armene. T-shirtsene er lavet af Modal fibre, der er et naturstof. Dette sikrer at fugt hurtigt fordamper fra t-shirten, så du altid har en tør krop. Derudover er svedmembranerne, der er syet ind under ærmerne, vævet med fine kobbertråde. Kobber hjælper med at nedbryde svedlugten fra din krop, da det har en antibakteriel funktion. Drywear produkterne kan ses her

En tanke om “Hvorfor lugter sved, og hvordan kan man undgå svedlugt?

  1. Nermina Dzajic siger:

    Jeg tror at jeg er i menopausen,og jeg sveder nu alt for meget.Men jeg har problem,at nogen gang er der så starke duft-stinke,at jeg er zaneret går ud.Har provt mange tings men hjælpe ikke..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *