Kan mænd få svedeture?

Får mænd svedeture?

Ja, faktisk får mænd også svedeture. Det er ikke kun kvinder, der får svedeture, når de kommer i overgangsalderen. Svedeture er ikke ualmindeligt hos mænd, og særligt ikke hvis man har rundet de 40 år, hvor man kan tale om en overgangsalder for mænd – også kaldet andropause. Det er en tilstand, der kan vare mellem 5 og 15 år, hvor mandens testosteron-niveau i kroppen falder. I den sammenhæng kan mange mænd opleve symptomer som fx manglende energi, tab af muskelstyrke og mindre sexlyst.

Svedeture ved stress

Svedeture hos mænd behøver dog ikke at skyldes andropause. Stress kan også give svedeture, og det er kroppens reaktion på, at den er belastet og trænger til at slappe af.
Mange oplever svedeture om natten pga. stress og ikke nødvendigvis om dagen. Det er meget individuelt fra person til person. Svedeture føles ikke kun ubehagelige – de øger også ens svedlugt og gør det dermed tydeligere for andre omkring en, at man sveder meget.

Svedeture og svedlugt kan begrænses simpelt

Heldigvis er der råd for dem, der oplever svedeture og stress-sved. Man kan forsøge sig med en testosteron-behandling – som ofte har en god effekt med mindre man har helbredmæssige problemer, der ligger til grund for svedeturene – eller man kan med fordel både forebygge andropause og nedsætte generende symptomer ved at spise sundt, motionere, undgå stress og skære ned på tobak og alkohol.

Et andet simpelt og gennemtestet alternativ er en Drywear t-shirt. Bruger du en Drywear t-shirt som undertrøje under din normale t-shirt eller skjorte bremses din armsved af Drywear t-shirtens svedstoppende membraner, så sveden ikke trænger igennem til dit ydre tøjlag. En ekstra fordel ved Drywear t-shirten er samtidig, at den at begrænser din svedlugt pga. et antibakterielt kobberlag i de svedstoppende membraner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *