En t-shirt fra DRYWEAR beskytter mod svedpletter!

Hvorfor sveder man og hvordan undgår man svedlugt

Svedpletter er noget alle kender til. Når vi går fra sommer til efterår og vinter og det begynder at blive koldere, kan kroppen reagere forskelligt på temperatursvingninger. Selv en uskyldig cykeltur kan fremkalde ucharmerende svedpletter under armene på blusen.

DRYWEAR har beskæftiget sig med problemet omkring “svedpletter” og har på baggrund af dette udviklet en t-shirt med indsyede svedmembraner, som beskytter mod svedlugt og svedpletter.

Hvorfor sveder man?

Alle mennesker sveder. Vores kroppe er lavet til at fastholde en fast kropstemperatur på 37 grader. Når det er varmt, eller når menneskets muskler bliver opvarmet på grund af motion, bliver der produceret mere sved. Nogle sveder mere end andre, men alle mennesker sveder omkring en halv liter væske om dagen uden fysisk aktivitet.

Det er vigtigt at understrege, at menneskets hud blandt andet består af svedkirtler, hvor den ene type af disse er placeret i og omkring armhulen, som oftest fører til irriterende svedpletter under armene. Kroppens svedproduktion reagerer således forskelligt på nervesystemet, hvilket betyder, at man ikke kan kontrollere sveden.

Nogle mennesker oplever således en overdreven svedtendens, som også er kendt som hyperhidrose. I et andet blogindlæg skriver vi om, hvad hyperhidrose er og hvilke metoder man kan tage i brug for at mindske problemet.

Blogindlægget kan findes her her: https://www.drywear.dk/hyperhidrose/

Hvordan undgår jeg svedpletter på tøjet og gule pletter under armen?

Hvis du vil undgå svedpletter, har det faktisk en stor betydning, hvad du har på. I vinterperioden skal man være opmærksom på, at mange har en tendens til, at tage for meget tøj på, som gør, at man hurtigt producerer svedlugt og svedpletter, hvis man bevæger sig fysisk. Mange går med en t-shirt eller undertrøje under skjorten, trøjen eller poloen, men det er dog ikke altid, at dette “underlag” er med til at forhindre svedpletter. Vi anbefaler derfor, at du ikke vælger at gå med tøj, der varmer for meget og hurtigt tørrer.

DRYWEAR har derfor lavet en t-shirt, som beskytter mod svedpletter og svedlugt. T-Shirten er lavet af modal, som er et materiale, som er meget yderst behagelig på kroppen. På baggrund af at vi benytter os af Lenzing Modal, har vi lavet en t-shirt af få materialer, hvilket gør den gør den meget tynd og behagelig at have. Det sikrer, at den ikke er unødvendig varm at have på, og at kroppens sved fordamer hurtigere, end hos andre t-shirts, og derved beskytter overfor svedpletter.

T-shirten har indsyede svedmembraner under armene, som sørger for, at sveden ingen mulighed har for at trænge igennem skjorten. Hvis du først har prøvet en t-shirt fra DRYWEAR, skal du aldrig kæmpe med svedpletter og gule skjolder igen!

Hvis du vil læse mere om, hvad du skal tage på for ikke at svede, har vi skrevet en andet blogindlæg omkring dette emne. Du finder det finder det her: https://www.drywear.dk/hvad-skal-du-tage-paa-for-ikke-at-svede/

Har du kraftig sved under armene?

Sveden er med til at regulere vores kropstemperatur. Hos de fleste er produktionen af sved i balance med fordampningen fra huden, og huden føles tør. Hos nogle er svedproduktionen for stor, og huden bliver derfor fugtig og sveddryppende, som ofte kan føre til svedpletter og svedligt.

Som nævnt ovenfor, kaldes dette for hyperhidrose. Der er ikke tale om hyperhidrose hos personer, som sveder meget i forbindelse med anstrengelse eller psykisk stress – denne form for sved er et naturligt fænomen. De fleste kan holde overdreven svedtendens nede med en effektiv deodorant eller creme, som indeholder lokalvirkende stoffer, som nedsætter svedproduktionen – eller med en t- shirt fra DRYWEAR.

Dette kan du gøre for at undgå sved

Hvis du synes, at du har en tendens til at svede meget, har vi listet en række råd, som kan hjælpe dig:

  • Stop sveden ved at spise mindre måltider, da det ekstra energiniveau som fås ved at spise store portioner omsættes til varme.
  • Undgå at dine fødder bliver for varme, da svedproduktionen øges i varmt fodtøj.
  • Det bedste tip vi kan give, er at vælge tøj der ikke varmer for meget og hurtig tørrer. Vores DRYWEAR t-shirt er lavet af modal, hvilket er en rigtig god løsning i denne sammenhæng.

Hvis du vil vide mere om, hvilke forholdsregler du kan tage i brug for at minimere din svedproduktion, kan du læse om det i vores blogindlæg, som du finder her: https://www.drywear.dk/stop-sved-under-armene/

Du kan også undgå svedpletter ved at tage andre metoder i brug

Ved øget sved i armhulerne uden sygdom, vil det være en god ide, at vaske sig under armene mindst en gang dagligt. Det kan være en fordel, at anvende en sæbe, der indeholder klorhexidin. En anden ting man kan hjælpe ift. en øget svedproduktion er, at fjerne behåringen i armhulerne, da disse er med til at øge lugten af sved.

For at undgå svedpletter under armene kan man også købe antiperspiranter, der går ind og blokerer svedproduktionen midlertidigt, så du kan slippe helt af med dine svedpletter.

Kilder:

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hud/sygdomme/svedgener/svedgener-fra-armhulerne/
https://manmagazine.dk/undgaa-svedpletter-paa-skjorten-under- armene/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *